ZETApress

hírportál

Józsefvárosi Menetszél

A mai Nemzetközi Diáknapon a Menetszél Egyesület 80 önkéntes tanára köszönetet mond a diákoknak ? tudatta Salamon Márk.

A 2018-ban megalakult Menetszél Egyesületben 80 önkéntes tanár segít hátrányos helyzetű diákoknak a tananyag megértésében, valamint felkészítik őket a továbbtanulásra. Az előzmények idekattintva olvashatók. Az Egyesület három józsefvárosi iskolában, valamint országosan online távoktatással támogatja a gyerek készségfejlesztését heti rendszerességgel. Az ingyenesen hozzáférhető oktatással mintegy 100 gyermek kap lehetőséget arra, hogy magabiztosabban boldoguljanak az iskolapadban és a hétköznapokban egyaránt.

A huszonéves önkéntesek valamennyien komoly utat jártak be azáltal, hogy 1-2 éve kisiskolás és felsős diákokkal együtt töltenek délutánokat, a tanulás ugyanis kölcsönös. Közülük hárman itt fejezik ki a köszönetnyilvánításukat a diáknap alkalmából, míg a többiek egy szófelhőbe írták a tanítványaik keresztneveit, s hozzáfűzték: Nálunk mindenki lehet 5-ös valamiben!

? A gyerekekkel együtt töltött délutánok alatt megszületett bennem egy felelősségérzet irántuk. Srácok, egy nagy köszönet nektek, hogy kialakulhatott bennem is a pedagógusi küldetéstudat ? mondta Kasnya Gergő.

? Nagy élmény volt, mikor egy-egy jól sikerült óra után alig akartatok hazaengedni minket, és ameddig csak bírtátok, az autónk után futva kísértetek bennünket ? köszönte meg Babus Réka.

? Csillogó gyerekszemek az óránk elején: Én magyaráztam a többieknek a suliban, amit itt a korrepetáláson tanultunk. Hálás vagyok, hogy megosztotta ezt az élményt ? hálálkodott Hunyady Gergő.

Szóljon hozzá!