ZETApress

hírportál

Rádiós örömhír

Örömhír mobiltelefonjának: innovatív, új mobiltelefon alkalmazást fejlesztett a Magyar Katolikus Rádió! ? tudtuk meg délelőtt a Délibáb utcai sajtótájékoztatón. Résztvevői: Spányi Antal püspök, vezérigazgató; dr. Radetzky András vezérigazgató-helyettes és Szikora József főszerkesztő voltak.

Mozgalmas napokra tekint vissza a Magyar Katolikus Rádió. A 2019-es évben nem csak fennállásának 15. évfordulóját ünnepelte országjáró körúttal, de egy új, innovatív mobiltelefon alkalmazást is fejlesztett. Az eltelt másfél évtizedben csak két dolog nem változott: elhivatottságuk hallgatóik irányába és küldetésük, miszerint műsoraikkal erősítik a keresztény életfelfogás és erkölcsiség terjesztését.

? Az alkalmazás elkészültével a rádió lebontott minden földrajzi korlátot. Műsorunk immár bárhol és bármikor elérhető, és nincs szükség hozzá másra csak egy okos-telefonra és internet hozzáférésre ? mondta dr. Radetzky András, a rádió vezérigazgató-helyettese. ? Megpróbáltunk olyasmit alkotni, ami összehozza hallgatóinkat, felkelti az érdeklődők figyelmét, mindenki számára könnyen kezelhető, és jól képviseli az értékeket, amelyeket közvetíteni szeretnénk. Mindezt persze a kor szellemének megfelelő funkciókkal és külsővel felöltöztetve ? tette hozzá.

Az applikációban a rádió élő műsora mellett rengeteg egyéb funkció is helyt kapott. A felhasználók kilenc tematikus zenei csatorna ? köztük például filmzene, musical, könnyű zene és jazz ? közül választhatnak, amit megszakítás nélkül élvezhetnek akár úgy is, hogy a készülék közben megszólaltatja az aktuális híreket. A zenecsatornák tartalma azon felhasználók számára is vonzó lehet, akik a rádió műsoraival még csak ismerkednek.

Az adások egytől egyig újrahallgathatók, így senki nem marad le kedvenc műsoráról. Minden felvételt visszamenőleg 6 hónapig őriz az archívum, így azok bármikor újra meghallgathatók. Az applikációban helyet kapott még néhány, a hitélettel szorosabbak összefüggő funkció is, például a napi szentmise közvetítés, az Igenaptár, és a rendszeres hallgatók körében népszerű Napi alleluja szolgáltatás.

Az alkalmazás Android (pl.: Samsung, Huawei eszközök) és iOS (Apple) rendszerű telefonok számára egyaránt elérhető a Google Play és App Store online áruházakban. Letöltése ingyenes, használata egyszerű. További részletek elérhetők a Magyar Katolikus Rádió hivatalos honlapján.

Szóljon hozzá!