ZETApress

hírportál

A weboldal-indítás 4 módja

A weboldal-indítás módjaiAmennyiben új vállalkozásba kezdünk, vagy meglévő cégünkkel akarunk elindulni az online világ felé, akkor az első lépés, hogy létrehozunk egy weboldalt! ? írja a Rackhost.hu. Több lehetőség is rendelkezésre áll, megpróbálunk segíteni a döntésben.

Bármelyik módszert is választjuk, a weboldalhoz szükség lesz egy domain névre, ezen a címen fog megjelenni a honlapunk. Például az első esetben valószínűleg a webfejlesztő fogja nekünk intézni, az utóbbiakban saját magunknak kell regisztrálni, de minden esetben nekünk kell kiválasztanunk a nevet, ami szintén nagyon fontos a jó weboldalhoz. Forrás: Pixabay.

1. Profi szakemberre bízzuk!

Választhatjuk a legegyszerűbb, de egyben legköltségesebb utat: profi szakemberre bízzuk a honlapunk elkészítését. Ebben az esetben csupán el kell mondanunk elképzeléseinket és a webfejlesztő csapat ideális esetben elkészíti a számunkra legmegfelelőbb honlapot. Ehhez azonban mindenképp szükség van arra, hogy mi jól határozzuk meg a célokat, tudjuk, hogy mit akarunk közvetíteni, ehhez milyen felépítés, valamint milyen design illik. Enélkül hiába a profi szakember, nem fogunk tudni sikereket elérni a honlapunkkal. Azonban ha a tervezési folyamaton sikeresen túljutottunk, már csak a választott webfejlesztő ideje, valamint a mi pénztárcánk állhat a projekt útjába. Hiszen tudnunk kell, hogy bizony egy jól felépített, és összetett honlap elkészítése sok időt igényel és meglehetősen sokba is kerül a többi lehetőséghez képest.

Ettől függetlenül nem szeretnénk senkit eltántorítani a weboldal ilyen módon történő elkészítésétől, hiszen ha valóban profi oldalra van szükségünk, minden bizonnyal egy honlapkészítő cég vagy szakember bevonása jelentheti a legjobb megoldást. Amennyiben viszont egy egyszerűbb bemutatóoldalt vagy blogot tervezünk, arra az esetre mutatunk több időt és energiát igénylő, viszont jóval olcsóbb alternatívákat.

2. Weboldal építő

Léteznek különféle weboldal-készítő szolgáltatások, amelyeket általában kezdésként ingyenesen vehetünk igénybe, majd később a plusz funkciókért kell csomagdíjat fizetnünk. Ezek a programok segítségével saját magunk is meglehetősen egyszerűen létre tudjuk hozni weboldalunkat, méghozzá előre elkészített témák és sablonok segítségével. Ezeket a már említett tervezési folyamat után csak ki kell választanunk, majd testre kell szabnunk és tulajdonképpen el is készülünk a weboldallal, amelyet aztán a későbbiekben bármikor lehetőségünkben áll módosítani, frissíteni. Ilyen szolgáltatást nyújt többek között a Wix.

3. Tartalomkezelő rendszer használata

Különféle tartalomkezelő rendszereket is igénybe vehetünk a honlap-készítéshez. Ilyen például a sokak által ismert és használt WordPress. Telepítés után szintén használhatunk az előzőhöz hasonló sablonokat, viszont itt magáért a sablonért fizetünk ? vagy léteznek ingyenesek is ?, viszont ez csak egy egyszeri díj. Sokkal inkább testre-szabható és különféle bővítmények használatával nagyon változatos oldalt készíthetünk, amennyiben ezt a módszert alkalmazzuk.

4. Saját fejlesztés

Ez a legnehezebb módja a honlap-készítésnek a felsoroltak közül, nagy programozói tudást és tapasztalatot igényel, valószínűleg akik így készítenek weboldalakat, most nem ezt a cikket olvassák. Így ebbe a témába mélyebben nem megyünk bele, a lényeg hogy lássuk, ez is egy lehetőség.

Szóljon hozzá!