ZETApress

hírportál

Ösztöndíjasok a Váci utcában

Az MKB Ösztöndíjprogram segítségével már huszonkilencen szereztek diplomát vagy szakmát ? tudtuk meg délután a Váci utcai MKB Ösztöndíj-átadó ünnepségen. Az eseményen rész vett dr. Kövér László, az Országgyűlés és az NGYSZ Magyar Egyesület elnöke, dr. Edvi Péter, az NGYSZ Alapítvány elnöke és dr. Balog Ádám, az MKB Bank elnök-vezérigazgatója.

2019-ben ismét bővült azon fiatalok száma, akik felsőfokú végzettséget vagy szakmát szereztek az MKB Bank által több mint két évtizede életre hívott ösztöndíjprogramnak köszönhetően. Idén egy diplomás fiatallal bővült a Végzett Diákok Klubja, s az oklevelet Mészáros Lőrinccel, a Bank résztulajdonosával együtt adta át a házelnök. A további okleveleket dr. Edvi Péter elnök mellett dr. Balog Ádám elnök-vezérigazgató, Hergár Eszter, az MNB társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója és Erdélyi Barna, a Waberer’s International Nyrt. vezérigazgató-helyettese adta át. Fotóink Egressy Rita felvételei.

A nehéz sorsú gyermekeket felkaroló Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és az MKB Bank együttműködése már 22 éve töretlen és sikeres. Összefogásuknak köszönhetően az idei tanévben is száz kiemelkedő képességű, ám szociálisan nehéz helyzetű gyermek és fiatal élhet az MKB Ösztöndíjprogram által biztosított rendkívüli lehetőséggel. Az NGYSZ-hez évről évre beérkező több száz ösztöndíjpályázat is azt igazolja: nagy szükség van az ilyen és ehhez hasonló kezdeményezésekre.

Az ösztöndíjprogram keretében idén egy ösztöndíjas diák végzett, aki a BME Gépészmérnöki Karán szerzett diplomát, aki 2005 óta részesült támogatásban. A volt MKB Ösztöndíjasok számára alapított Végzett Diákok Klubja egyre színesebb: tagjai között számos közgazdászt, mérnököt és orvost is üdvözölhetünk, de akad a végzettek között fizikus, informatikus és táncművész is. Mindannyiukban közös, hogy az MKB Ösztöndíj mindvégig segítette, támogatta őket tanulmányaikban.

Az MKB Bank társadalmi felelősségvállalásának egyik alappillérét jelentő ösztöndíjprogramokon túl a pénzintézet és az NGYSZ együttműködésének másik meghatározó programja az MKB Karácsonyi Gyermekgála, melyre idén december 15-én vasárnap kerül sor az Erkel Színházban. A rászoruló gyermekek számára szervezett gála hagyományos programja a karácsonyi készülődés elengedhetetlen része, a Diótörő című mesebalett. Az MKB Bank nemcsak az ünnepi előadással, de ajándékokkal is igyekszik mosolyt csalni a gyermekek arcára, minden évben szebbé, élmény-telibbé varázsolva a gyermekek számára a karácsonyvárás hangulatát.

Szóljon hozzá!