ZETApress

hírportál

Kipróbáltuk, jól vizsgázott!

Faludi park AngyalföldönMegújult a Szobor-Faludi parki játszótér a XIII. kerületben. Ez év szeptemberében vehették birtokba a felújított játszóteret és pihenőparkot a Faludi utca és Szobor utca környékén lakók az önkormányzat újabb, ezúttal 5600 m2-es területen végzett 120 millió forintos beruházását. Ma adták át.

2019-ben park, játszótér felújításra, szobor állításra 22 helyszínen több mint 2,7 milliárd forintot fordított az Önkormányzat. El akartuk kerülni, hogy az október 13-i választás előtt kampány átadással vádoljanak bennünket, ezért több más beruházással együtt az önkormányzati választás utánra időzítettük az átadást. Az önkormányzatnak fontos a zöldfelületek állapota és az AngyalZÖLD+ programban elfogadottaknak megfelelően áldozunk is rá ? mondta dr. Tóth József polgármester az ünnepélyes átadáskor.

Ezúttal is lakossági egyeztetést követően indult el a beruházás, két tervezet közül választhattak. A lakóépületek szomszédságában pihenőparkot alakítottunk ki, a zöldfelületek növelését a korábbi szilárd burkolatok csökkentésével értük el, a korábbi 690 m2 helyett annak felén zajlódik a gyalogosforgalom. A megnövekedett zöldfelületre 31-féle, összesen 3600 túlnyomórészt virágzó évelőket és talajtakaró cserjéket ültettünk. Az átalakítás során fát nem vágtunk ki, a 13 újonnan ültetett fiatal faegyed várostűrő és nincs jelentős kártevője.

A területen fekvő labdapálya burkolatát és kerítéseit cseréltük. Pingpong-asztallal és két fitnesztér kialakításával növeltük a testedző, rekreációs funkciókat. A fitneszterek közül az egyik az idősebb, a másik a fiatalabb generáció számára javasolt eszközökből áll. A játszóeszközök is több generáció számára nyújtanak lehetőséget a játékra, a térbeli koordináció fejlesztésére. Egy mászóhálóval és egy komplex mászókarendszerrel bővítettük a játszóeszközök számát. A régi eszközök közül két-két terep-csúszda és rugós játék, egy kétüléses hinta maradt meg. Újonnan helyeztünk ki két komplex mászóvárat, egy-egy trambulint, fészekhintát és forgójátékot. A homokozó fölé egy 27 m2-es napvitorla került.

A korábban is kutyafuttatásra használt területet elkerítettük, és szabályossá alakítottuk. A pingpong-asztalnál és a testedző eszközöknél egy-egy napelemes kandeláber biztosítja a sötétedés utáni biztonságos területhasználatot. A terület nyitásáról naponta gondoskodunk, 06 és 22 óra közötti időben lehet használni ? hallottuk az átadón.

Szóljon hozzá!