ZETApress

hírportál

Víz Világtalálkozó a Millenárison

Megelőzni a vízválságotHolnap kezdődik az év legfontosabb diplomáciai eseménye: a Budapesti Víz Világtalálkozó 2019. ? tudatta Csordás Emőke, WELL PR.

Joó István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkára, az eseményt előkészítő Tárcaközi Bizottság elnöke elmondta, hogy több mint 2300 résztvevő regisztrált az eseményre a világ 118 országából, ami a két korábbi Világtalálkozóhoz viszonyítva még nagyobb érdeklődést jelent.

A KKM helyettes államtitkára kifejtette, hogy a több mint 30 miniszteri szintű küldöttség, a nemzetközi szervezetek, multilaterális finanszírozási intézmények vezetői és a vízügyi tudományos világ legjelesebb szakértői azért érkeznek Budapestre, hogy a legmagasabb szinten foglalkozzanak a globális vízválság megelőzésével és a vízügyi problémák rendezésével.

A három nap során tíz plenáris szekcióban több mint 80 előadó szólal fel, emellett a rendezvény margóján további tizenhat kísérő esemény várja a résztvevőket a helyszínen. A konferenciát Magyarország Kormánya szervezi, a rendezvényt Áder János köztársasági elnök nyitja meg. A 15-én kedden 09:30 órakor kezdődő nyitóünnepség élőben is követhető a konferencia honlapján.

Joó István ismertette, hogy a Világtalálkozó részeként Digitális és Természetközeli Fenntartható Megoldások című Vízipari Szakkiállításon 30 kiállító 2000 m2-en mutathatja be a hazai vízipar innovációit, amelyek fontos szerepet játszhatnak a vízválság megelőzésében is. A Millenáris B-épületében helyet kapó szakkiállítás szerdán és csütörtökön bárki számára előzetes regisztráció nélkül látogatható.

Szóljon hozzá!