ZETApress

hírportál

Ezrek az ELTE-n

Csaknem háromezren töltöttek egy napot az ELTE-n. Több mint hatvan programmal várta a továbbtanulásban gondolkodó diákokat pályaválasztó nyílt napján az egyetem. Immár 7. alkalommal rendezték meg az ELTEfesztet, melyre idén minden eddiginél többen látogattak el – tudatta Madár Beáta sajtóreferens.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Trefort-kerti Campusán megrendezett esemény megnyitóján dr. Borhy László, az ELTE rektora arról beszélt, hogy az ELTE Magyarország legrégebbi, folyamatosan működő intézménye, mely nemcsak a világ egyetemeinek felső öt százalékába tartozik, de hazai szinten is a legszélesebb oktatási kínálattal rendelkezik. Az akadémikus azt is kiemelte, hogy a továbbtanulók az ELTE nyolc karán csaknem félszáz alapképzési szak és több mint száz mesterképzési szak közül válogathatnak.

Legyen szó intézményünk bármely képzési területéről, folyamatosan törekszünk rá, hogy mi magunk is fejlődjünk, és a hagyományok megőrzése mellett alkalmazkodjunk a változó igényekhez. Úgy hiszem, ennek is köszönhető, hogy a HVG aktuális felsőoktatási összetett képzési rangsorában az Eötvös Loránd Tudományegyetem ismételten az első helyen végzett, megőrizve ezzel vezető pozícióját – mondta dr. Borhy László rektor.

A köszöntő után Eötvös-emlékérmet adtak át azoknak a fővárosi és vidéki középiskoláknak, amelyekből a legtöbb hallgatót vette fel a felsőoktatási intézmény. A kitüntetést a Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, a Berzsenyi Dániel Gimnázium, a Szent László Gimnázium, a Kanizsai Dorottya Gimnázium, a Berze Nagy János Gimnázium és a Premontrei Szent Norbert Gimnázium vehette át.

Az ELTEfeszten izgalmas előadásokkal, látványos kísérletekkel, interaktív workshopokkal várták a felvételi előtt álló középiskolásokat, akik hatvannál is több tudományos, kulturális és sportprogram közül válogathattak, illetve megismerkedhettek a karok oktatóival, hallgatóival, és választ kaphattak felvételivel kapcsolatos kérdéseikre. Idén csaknem háromezer diák látogatott el az ELTEfesztre, amivel az eddigi legsikeresebb pályaválasztó nyílt napját tudhatta magáénak a felsőoktatási intézmény.

Szóljon hozzá!