ZETApress

hírportál

Ezrek az ELTE-n

Csaknem háromezren töltöttek egy napot az ELTE-n. Több mint hatvan programmal várta a továbbtanulásban gondolkodó diákokat pályaválasztó nyílt napján az egyetem. Immár 7. alkalommal rendezték meg az ELTEfesztet, melyre idén minden eddiginél többen látogattak el ? tudatta Madár Beáta sajtóreferens.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Trefort-kerti Campusán megrendezett esemény megnyitóján dr. Borhy László, az ELTE rektora arról beszélt, hogy az ELTE Magyarország legrégebbi, folyamatosan működő intézménye, mely nemcsak a világ egyetemeinek felső öt százalékába tartozik, de hazai szinten is a legszélesebb oktatási kínálattal rendelkezik. Az akadémikus azt is kiemelte, hogy a továbbtanulók az ELTE nyolc karán csaknem félszáz alapképzési szak és több mint száz mesterképzési szak közül válogathatnak.

? Legyen szó intézményünk bármely képzési területéről, folyamatosan törekszünk rá, hogy mi magunk is fejlődjünk, és a hagyományok megőrzése mellett alkalmazkodjunk a változó igényekhez. Úgy hiszem, ennek is köszönhető, hogy a HVG aktuális felsőoktatási összetett képzési rangsorában az Eötvös Loránd Tudományegyetem ismételten az első helyen végzett, megőrizve ezzel vezető pozícióját ? mondta dr. Borhy László rektor.

A köszöntő után Eötvös-emlékérmet adtak át azoknak a fővárosi és vidéki középiskoláknak, amelyekből a legtöbb hallgatót vette fel a felsőoktatási intézmény. A kitüntetést a Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, a Berzsenyi Dániel Gimnázium, a Szent László Gimnázium, a Kanizsai Dorottya Gimnázium, a Berze Nagy János Gimnázium és a Premontrei Szent Norbert Gimnázium vehette át.

Az ELTEfeszten izgalmas előadásokkal, látványos kísérletekkel, interaktív workshopokkal várták a felvételi előtt álló középiskolásokat, akik hatvannál is több tudományos, kulturális és sportprogram közül válogathattak, illetve megismerkedhettek a karok oktatóival, hallgatóival, és választ kaphattak felvételivel kapcsolatos kérdéseikre. Idén csaknem háromezer diák látogatott el az ELTEfesztre, amivel az eddigi legsikeresebb pályaválasztó nyílt napját tudhatta magáénak a felsőoktatási intézmény.

Szóljon hozzá!