ZETApress

hírportál

Új néven az Est Média

Célegyenesben a Delta-Est tranzakció: Delta Technologies néven folytatja az Est Media ? tudatta Papp Róbert, Goodwill Communications. Kiegészítéseket tett közzé az október elsejére összehívott rendkívüli közgyűlésének határozati javaslataihoz a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Est Media Nyrt.

Az előterjesztések értelmében a tőzsdei társaság neve Delta Technologies Nyrt-re változik, a Delta Csoport négy tulajdonos-menedzsere mellett pedig Szlankó János és Hetényi László személyében további két szakembert is beválaszthatnak a cég igazgatóságába.

Október 1-jén rendkívüli közgyűlést tart a Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában jegyzett Est Media Nyrt. A közgyűlés elfogadása esetén a társaság cégneve Delta Technologies Nyilvánosan Működő Részvénytársaságra módosul. Az igazgatóság cégnév módosítására tett javaslatának elsődleges célja, hogy támogassa a vállalat saját technológiára, innovatív termék- és szolgáltatásportfólióra épülő hazai és nemzetközi terjeszkedését. Az új cégnévre vonatkozó javaslat kidolgozása során fontos szempont volt, hogy megtartsák a Delta kifejezést mint a piacon ismert és elismert márkanevet.

Az előterjesztések értelmében a Delta Csoport négy tulajdonos-menedzserét, Bártfai Zsoltot, Csontos Zoltánt, Hartmann Istvánt és Pércsi Leventét is beválaszthatják a tőzsdei társaság igazgatóságába. További két jelöltet is beválaszthatnak az igazgatóságba, Szlankó János és Hetényi László személyében.

? Célegyenesbe ért az Est Media Nyrt. és a Delta Csoport tranzakciója. Az új, innovációs és nemzetközi terjeszkedési terveinkre egyaránt utaló cégnévvel, valamint az igazgatósághoz csatlakozó, egyedülálló piaci tapasztalatokkal rendelkező szakemberekkel elindulhat a vállalat jövőképének megvalósítása. Hiszem, hogy a saját termék- és szolgáltatásportfólióra épülő növekedési stratégiánkkal igazi sikertörténetet tudunk létrehozni a magyar tőzsdén ? nyilatkozta Papp István, az Est Media Nyrt. igazgatóságának elnöke.

Szlankó János a BME villamosmérnöki karán végzett 1972-ben. A KFKI Rendszerintegrációs Zrt. alapítója, amely az 1990-es és 2000-es évek legnagyobb magyarországi rendszer-integrátora, egyben a T-Systems Magyarország Zrt. elődvállalata. Emellett Szlankó úr egyike volt a PanTel távközlési szolgáltató alapítóinak is.

Hetényi László több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkezik, amelyet a médiaipar különböző területein szerzett. Dolgozott többek között az Interpress Reklám és Kiadó Vállalatnál, valamint a Publicitas-Budapest Kft.-nél. 1998-től az Adbox Reklámszolgáltató Kft., 2018-tól pedig a Communication Technologies Kft. résztulajdonosa, előbbi számos nemzetközi médiafelület kizárólagos hazai képviselője, mint a The Economist vagy a The Wall Street Journal.

? A több mint 30 éve működő, több mint 30 milliárd forint árbevételű Delta Csoport következő szintre lépésének záloga a tőzsdei jelenlét, illetve az ebben rejlő piaci és finanszírozási lehetőségek. Rövid távú célunk a tranzakció sikeres lezárása, közép és hosszú távon innovatív termékfejlesztést, organikus növekedést és a tevékenységünkbe jól illeszkedő akvizíciókat egyaránt tervezünk ? mondta Bártfai Zsolt, a Delta Csoport igazgatósági tagja.

Szlankó Jánost és Hetényi Lászlót a közgyűlés október elsejei hatállyal határozatlan időtartamra választhatja meg az igazgatóság tagjává, az október 1-jei rendkívüli közgyűlésen meghozott további döntések pedig a tranzakció zárásával lépnek hatályba; a zárási feltételeknek az üzletrész-adásvételi szerződés értelmében december 20-ig kell teljesülniük.

A Delta Csoport

A Delta Csoport immáron több mint 30 éve a hazai informatikai szektor vezető szereplőinek egyike, a ma már több mint 260 főt foglalkoztató, teljesen magyar tulajdonban lévő informatikai rendszer-integrátort 1987-ben alapították. Árbevétele a 2018. július 1-eje és 2019. június 30-a közötti üzleti évben várhatóan 31,3 milliárd forintot tesz ki, amelyből a tőzsdén megjelent Delta Systems Kft. árbevétele mintegy 16 milliárd forint.

A cégcsoportot évről-évre számos szakmai elismeréssel díjazzák olyan világhírű technológiai szállítók, mint HP, a HPE, a CISCO, a VmWare, a Citrix, a Canon, a Dell vagy éppen a Lenovo. A vállalatcsoport az elmúlt négy évben növekedési pályára állt, az utóbbi években folyamatosan nőttek a pénzügyi eredményei.

A Delta Csoport a komplett infrastruktúra megoldásokra fókuszál, beleértve a teljes architektúra-tervezést, a hálózati megoldások és hardverelemek tervezését és telepítését, az alkalmazás-integrációt és az infrastruktúra-menedzsmentet. Emellett tevékenységének fontos része az IT- és irodatechnikai eszközök szervizelése, kereskedelme és az outsourcing tevékenység.

Szóljon hozzá!