ZETApress

hírportál

Egyetemi együttműködés

Együttműködési megállapodás a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Szent István Egyetem között. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a SZIE Tájépítészeti és Településtervezési Kara ma délelőtt ünnepélyes keretek között hosszú távú együttműködési megállapodást kötött.

A megállapodást Szilvai József Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, dr. Palkovics László, a Szent István Egyetem rektora és Magyar Ferenc, a Szent István Egyetem kancellárja látta el kézjegyével ? tudatta Cseri-Gódor Kitti kommunikációs munkatárs.

Az együttműködési megállapodás célja egyfelől, hogy a SZIE hallgatói, a kiválasztási eljárást követően, a Magyar Közút humán-erőforrás terveinek megfelelően társasági ösztöndíjhoz, másfelől, gyakorlati képzési lehetőséghez jussanak. A Magyar Közút a SZIE hallgatói számára lehetőséget biztosít a szakmai felkészültség bővítéséhez a társaság tevékenységi körét érintő tantárgyakhoz kapcsolódó szakmai konzultációval, diplomatervek kiírásával és témavezetésével. A két szervezet Tudományos Diákköri dolgozatok, kutatások és kutatás-fejlesztési pályázatok keretében végez további közös tevékenységet. A Magyar Közút a külön ösztöndíjas megállapodás keretében ösztöndíjban részesített hallgatókkal biztosítja a saját képzett humánerőforrása pótlását.

Az együttműködés tárgya és célja:
hallgatók fogadása szakmai gyakorlaton, mérnöki gyakorlaton, tanulmányutakon,
szakdolgozati, diplomadolgozati és doktori kutatási témák közös meghirdetése,
hallgatói ösztöndíj programok kidolgozása,
együttműködés duális képzések kialakítása során,
gazdaságfejlesztési és kutatási pályázatokban való közös részvétel,
közös kutatási programok indítása.

A Magyar Közút a megállapodás keretében a fent említett szakterületen végzett tevékenysége során együttműködőként számít a SZIE magas színvonalú szellemi, szakmai, illetve tudományos hátterére. Ennek megfelelően a megállapodás lehetővé teszi a Magyar Közút számára, hogy tevékenységét naprakész tudományos ismeretekre, értékelésekre támaszkodva, minőségileg magasabb szinten lássa el, valamint lehetőséget ad az Egyetemen tanuló hallgatók ismereteinek bővítésére. A jelen megállapodás fokozhatja a Szent István Egyetem különböző szintű képzési és kutatóhálózati tevékenységének hatékonyságát is.

Szóljon hozzá!