ZETApress

hírportál

Vass Dávidék örülhettek

Már több, mint egymillió utas a balatoni kompokon! Idén augusztus 21-én érte el a BAHART a bűvös egymilliós utasszámot a balatoni kompokon, így kora délután a sajtó jelenlétében egy szerencsés nyertest köszöntöttek a Balaton közepén ? tudatta Fridrich-Kovács Barbara marketing vezető.

Csak a helyszínen, a Kossuth Lajos-komp fedélzetén derült fény a szerencsés utas kilétére, akinek bizalmát értékes nyereménnyel jutalmazta a Társaság. Vass Dávid és barátai a szerda délután 13 órakor induló kompon vehették át a százezer forintértékű BAHART Joker Kártyát Kollár József vezérigazgatótól. A kártyaegyenleg a Társaság által indított kompokra és egyéb hajózási lehetőségekre (települési járatok, séta- és programhajók, gyorshajók) egyaránt beváltható 2020 végéig. Az egymilliomodik utas köszöntése a tavalyi évhez képest 2 nappal korábban történt, hiszen az egyébként kiemelkedő forgalmat hozó 2018-as évhez viszonyítva, ha csak kismértékben is, de mind a szállított utasok és gépjárművek, mind a kerékpárok száma tovább emelkedett a tavalyi év azonos időszakához képest.

? A Balatoni Hajózási Zrt. kompközlekedés szolgáltatását Szántódrév és Tihanyrév között tavaly éves szinten több, mint 1.274.000 utas vette igénybe, mely még a 2017-es kimagasló rekordévet (1.146.000 főt) is túlszárnyalta. A jelenlegi stratégiai időszakot megelőző bázisévet jelentő 2015-höz képest a személyforgalomban +27,6%-os, a szállított gépjárművek esetében +32%-os, a kerékpárok vonatkozásában pedig +34,5%-os többletet ért el a BAHART 2018. végére.

A BAHART 2019-ben ismét kiemelkedő forgalomra számít a kompközlekedés esetében! Mindenképpen bizakodásra ad okot, hogy idén még korábban lépte át a komputasok száma az egymilliót, mint 2018-ban. Mindez azt jelenti számokban kifejezve, hogy augusztus 21-ig nagyságrendileg 12 ezer fővel, 1,5%-kal több utast, kilencezer darabbal, 3%-kal több járművet és négyezer darabbal, 6%-kal több kerékpárt szállítottak a kompok Szántódrév és Tihanyrév között 2018 azonos időszakához képest. Ez számokban kifejezve összesen egymillió utast, 305 ezer járművet és közel 66 ezer kerékpárt jelent.

A személyhajózást tekintve is bizakodók vagyunk a forgalom alakulását figyelve, hiszen a múlt héten már elérte Társaságunk a félmilliós utasszámot a személyhajóinkon. Ez alkalomból augusztus 15-én, az idei év legforgalmasabb napján Badacsonyban köszönthettük egy szerencsés utasunkat. Azon a napon személyhajóinkon összesen 14.250, kompjainkon pedig 14.518 utast vittünk a Balaton-parti települések között ? mondta el Kollár József a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.

? A kompközlekedés az év mind a 365 napján üzemel, egész évben szállítjuk utasainkat kompjaink fedélzetén a Balaton északi és déli partja között. Hasonlóan a személyhajózáshoz a kompok esetében is a nyári hónapok jelentik az igazi terhelést, hiszen egyetlen júliusi vagy augusztusi napon nagyságrendileg minimum megegyező, de inkább lényegesen nagyobb számban veszik igénybe utasaink a szolgáltatást, mint télen egy teljes hónap alatt. A nyári hónapokban akár 17-18 ezer főt is szállítanak a kompok egyetlen nap alatt. Az eddigi rekord augusztus 18-án volt, amikor is 18.530 utast szállítottak kompjaink ? tudtuk meg Dónucz Lászlótól, a Balatoni Hajózási Zrt. értékesítési és forgalmi igazgatójától.

A kompok szeptember 1-ig közlekednek főidényi menetrend szerint. Majd a szeptember 2-a és november 3-a közötti időszakban ? megtartva a hirdetett min. 40 percenkénti indulásokat ? az első komp Szántódrévből 06:40 perckor az utolsó szeptember 29-ig 20 órakor, november 3-ig 18:40-kor indul, míg Tihanyrévből reggel 07 órakor indul az első és szeptember 29-ig 20:20-kor, november 3-ig 19 órakor indul az utolsó kompjárat. A forgalom függvényében a társaság a menetrendet felfüggesztheti, és akár folyamatos átkelési lehetőséget is biztosít a két part között.

Szóljon hozzá!