ZETApress

hírportál

Tetőtűz Ferencvárosban

Tűz ütött ki délelőtt egy hétemeletes lakóépület tetején, a IX. kerületi Soroksári út 16-ban, a tüzet délutánra körülhatárolták, terjedését megállították. 2400 m2-t érintett a tűz, amely az épület tetőszerkezeténél keletkezett. A Tinódi és Ipar utcák között forgalomkorlátozás történt. Sok környékbeli lakos indult háztűznézőbe, köztük én is.

A fürtöt már a Mester utcában érezni lehetett. 75 tűzoltó 23 tűzoltó gépjárművel, köztük 5 magasból mentő gépjárművel dolgozott a helyszínen, a lángok terjedését megakadályozták és a végső oltást estére sikerült befejezni. Az utómunkálatok még tartanak: a lánggal égést megszüntették a 2400 m2-es tetőszerkezetben, de parázsló részeket még keresnek, ezért 40 tűzoltó dolgozik még a helyszínen. A BRFK tájékoztatása szerint a tűzesetben senki nem sérült meg és az ügyben folyik még a vizsgálat.

Ferencváros Önkormányzata szükségszállást nyitott a IX. kerület Polgármesteri Hivatalában azok számára, akik a Soroksári úti tűz miatt nem tudják megoldani lakhatásukat. Az érintett Ipar utca 2A és 2B, valamint a Soroksári út 16 alatti házakban összesen mintegy 220 bejelentett lakót tartanak nyilván. A kerület vezetése minden érintettel felveszik a kapcsolatot és mindenkinek megoldják a lakhatását, elhelyezését. A polgármester és önkormányzati képviselők is a helyszínre érkeztek, szendvicset, vizet osztogattak.

Szóljon hozzá!