ZETApress

hírportál

Szülinapi hajókázás

Az idén 40. születésnapját ünneplő Badacsony katamarán fedélzetén egy véletlenszerűen kiválasztott utast köszöntött a BAHART abból az apropóból, hogy a Társaság személyhajózási forgalma meghaladta a félmillió utast az idei hajózási szezonban!

A Badacsony katamarán 1979-ben épült Újpesten a MAHART Újpesti Hajójavító üzemében. A hajótestet a Sión vontatták fel a Balatonra, a felépítményt pedig a siófoki hajójavítóban építették hozzá. A 400 fő befogadására alkalmas hajó a Balaton második legnagyobb személyszállítója, karöltve a Társaság tulajdonában álló másik két katamaránnal. A Badacsony katamarán 2016 óta Balatonboglár érintésével Balatonlelléről Badacsonyba szállítja az utasokat. Előtte az egyik legnagyobb utasforgalmú útvonalon, a Fonyód Badacsony közötti átkelő járaton szolgált.

A főidényi hajózási szezon idén egészen szeptember 1-jén vasárnapig tart a sűrített menetrendi járatokkal, valamint a színes séta- és programhajó kínálattal ? derült ki a Badacsony hajón tartott sajtótájékoztatón. Jeles alkalomra került ma sor a BAHART badacsonyi hajóállomásán. A társaság vezetése ma délben egy véletlenszerűen ? sorsolással ? kiválasztott utast köszöntött abból az alkalomból, hogy a Társaság idei személyhajózási forgalma elérte a félmillió utast. A szerencsés utazót a BAHART a sajtó és a hajón utazók jelenlétében értékes nyereménnyel ajándékozta meg.

Csütörtök délben érkezett meg stílszerűen Badacsonyba az idén 40. születésnapját ünneplő Badacsony nevet viselő katamarán, a fedélzetén összesen több, mint 260 utassal. A Balatonlelléről, illetve Balatonboglárról Badacsonyba tartó hajón utazók közül sorsolással döntötték el a BAHART munkatársai, hogy kit lepnek meg a további hajózási lehetőséget biztosító ajándékkal. A sorsolás nyertese, Schill Milán és családja Tatáról érkezett családi nyaralásra a Balatonra. A szerencsés család Kollár József vezérigazgatótól vehette át azt az ötvenezer forintértékű BAHART Joker Kártyát, mellyel jövő év végéig bármikor további hajós élményeket szerezhetnek akár barátaikkal is kiegészülve a BAHART menetrendi, program- és sétahajóin vagy akár az év minden napján üzemelő balatoni kompokon.

? Bizakodók vagyunk a teljes hajózási szezon eddigi alakulása alapján, hiszen a társaság két kiemelt üzletága, a személyhajózás és a komp ágazat is jól teljesít. Összességében már több, mint 1,4 millió utast szállítottak a kompok és személyhajók együttesen idén! A személyhajózás tekintetében az utasok száma az előzetes tervszámok tükrében szintén bizakodásra ad okot a lényegesen alacsonyabb forgalmú tavaszi ? elsősorban a csapadékos májusi ? időszak ellenére. A települések közötti menetrendi járatokon összességében már több mint 370 ezer utas utazott az év során eddig. Az utasok által kedvelt és alapvetően idegenforgalmi célokat szolgáló sétahajóinkat idén már közel százezer utas vette igénybe, a bulihajó programokon több mint 13 ezer fő vett részt és a gyermekes családoknak szóló Mastercard varázshajón több mint ötezer utas szórakozott eddig ? összegezte az aktuális forgalmi adatokat Kollár József, a társaság vezérigazgatója.

A Balatonra látogató ? folyamatosan emelkedő számú ? belföldi és külföldi turista, valamint a tóparti lakosság egyre nagyobb arányban keresi az élménydús hajós programlehetőségeket, így akár önálló programként, akár a települések elérésének közlekedési eszközeként is igénybe veszi a BAHART személyhajóit, valamint kompjait.

? A Balatoni Hajózási Zrt. személyhajóival a legforgalmasabb napokon akár 20.000 utast is szállít a Balaton egészét tekintve. A személyhajók átlagos napi utasszáma a nyári kiemelt időszakban elérheti a 10-13 ezer főt. A legkedveltebb települési hajójáratok továbbra is a Siófok-Balatonfüred-Tihany háromszögben, illetve a Fonyód-Badacsony útvonalon közlekednek. A menetrendi hajózást az értékesítésünk és kommunikációnk tekintetében az elmúlt években újrapozicionáltuk. Ennek keretében a hajózási élmény mellett a célállomások látnivalóira, programjaira, rendezvényeire is felhívjuk az utazók figyelmét. Ezt a célt szolgálja az MTÜ által kezdeményezett Kajla program is, melynek keretében eddig nagyságrendileg 5000 kisdiák kereste fel hajóval a Balaton-parti látnivalókat. Számos település és turisztikai attrakció a partnerünk, több területen dolgozunk együtt annak érdekében, hogy a BAHART utasai a célállomásokon kedvezményesen vehessenek igénybe színvonalas szolgáltatásokat ? mondta el az ünnepségen Dónucz László a Balatoni Hajózási Zrt. értékesítési és forgalmi igazgatója.

Az idei augusztus még számos hajós programot kínál a Balatonra érkezőknek. A korábbi évek tapasztalatai alapján a BAHART idén tovább hosszabbította a hajózási főidényt, így egészen szeptember elsejéig biztosítja a sűrűbb menetrendi közlekedést, és a teljes programhajó kínálatot az érintett kikötőkben. Augusztus 19-én és 20-án ? igazodva a Balaton-parti települések rendezvényeihez ? 2019-ben is indít a Balatoni Hajózási Zrt. Mastercard tűzijátéknéző hajókat szerte a Balatonon. Idén 10 kikötőből indulva, összesen 17 járat fedélzetéről élvezhetik az utasok a tó közepén a parti tűzijátékok színkavalkádját.

Szeptember 14-én szombaton őszi szezonnyitó rendezvény lesz a balatonboglári kikötőben, ahol a BAHART által szervezett BAHART Regatta vitorlásverseny zárófutama mellett, kempingtalálkozó és Gasztro Bormóló is várja a vendégeket. Az eseményhez kapcsolódóan egyedi hajójáratokat indít a Társaság. A BAHART ezúton gratulál a mai szerencsés személyhajó utasnak, aki egy ötvenezer forintértékű BAHART Joker Kártyával gazdagodott Badacsonyban. A BAHART kártyák bevezetésével jelentősen bővült a kedvezményesen igénybe vehető szolgáltatások köre, hiszen a kártyaegyenleg a kompközlekedés mellett bármely menetrendi, séta-, főidényi tematikus programhajóra, sőt a gyorshajókra is felhasználható!

Szóljon hozzá!