ZETApress

hírportál

Nagycsaládok a 34. Magyar Nagydíjon

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által júliusban indított Kajla program célja a belföldi turizmus népszerűsítése, amelyben együttműködik a Nagycsaládosok Országos Egyesületével (NOE) is ? tudatta a Kajla kommunikációs csapata.

Az együttműködés részeként az MTÜ pályázatot írt ki azon családok részére, amelyekben valamelyik gyermeknek van Kajla útlevele, és a sikeresen pályázó családok a Hungaroring Sport Zrt. jóvoltából ingyenesen vehettek részt az idei Formula?1 Rolex Magyar Nagydíj pénteki szabadedzésén. A Hungaroring Sport Zrt. évek óta áll készen hagyományteremtőn a segítségre: volt, hogy a MÁV-val és a Volánnal közösen akciós belépőjegyet hirdetett a Magyar Nagydíjra, évekig az Erzsébet-táboros gyerekek kaptak lehetőséget, hogy bepillantsanak a száguldó cirkusz világába, az idén pedig az MTÜ Kajla programjával működik együtt hazánk egyetlen Formula?1-es pályája.

? Mindig is nagyon fontos volt számunkra a Hungaroring Sport Zrt. társadalmi szerepvállalása, ezen belül is nagy hangsúlyt fektetünk a szerényebb körülmények között élők és a gyermekek támogatására, valamint biztonságos közlekedésre nevelésére. Az idén ennek keretében több mint 230 nagycsaládos vehetett részt a Magyar Nagydíj pénteki szabadedzésén. A regisztrációt és a kiválasztást a Nagycsaládosok Országos Egyesülete vállalta magára, a Kajla és a Hungaroring pedig a program koordinációját végzi. Formula?1-es tempóban született meg a megállapodás, ugyanakkor ha jól sikerül, és biztos vagyok benne, hogy így lesz, remélhetőleg a következő években már komplett Kajla-tribünt tudunk kialakítani a versenyhétvégén! ? nyilatkozta Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Minden évben jelentős számú külföldi turista látogat el a Magyar Nagydíjra a környező országokból, így az esemény nem csak sport, de turisztikai szempontból is kiemelkedő rendezvénye az országnak. ? Óriási lehetőség a családok számára, hogy ingyen ellátogathatnak erre a versenyre és megnézhetik testközelből a világ legjobb pilótáit. Ezúton is szeretnénk megköszönni a Hungaroring Sport Zrt-nek és az MTÜ-nek a lehetőséget ? mondta Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke.

Szóljon hozzá!