ZETApress

hírportál

Tapsoltak, fütyültek

Sikeres volt az [origo] és a Virgo médiatörténeti tesztadása, melyet tegnap beharangoztunk. 68 ezres össz-nézőszámmal sikeresen debütált az új webes alkalmazás, amellyel a hírportál felhasználói élőben egyszerre nézhették, értékelhették és vitathatták meg Orbán Viktor évértékelő beszédét.

A 68 ezer 53 nézőből 41 ezer 548-an végig is nézték a beszédet, amelyet várakozáson felüli számnak tartanak a napi 750 ezres látogatottságú [origo] üzemeltetői. Az adást végig nézők rendkívül magas aránya feltehetően annak is köszönhető, hogy a szavazást jelző grafikon és a twitteres vitafelület sokkal inkább lekötötte a nézőket, mint egy hagyományos televízió-közvetítés.

Taps vagy fütty? Miközben a beszéd élőközvetítését nézték az alkalmazás video-ablakában, a felhasználók a két gomb egyikének megnyomásával bármikor véleményt is nyilváníthattak arról, amit a szónok éppen mondott. A beszéd alatt a rendszer összesen 192 ezer 257 véleményt regisztrált, ebből 106 ezer 715 volt taps, 85 ezer 542 pedig fütty. Részletesebb elemzésekben a szónok egyes gondolatainak fogadtatása is megállapítható.

A beszéd alatt egy Twitter-csatornán keresztül vitathatták meg a felhasználók az elhangzottakat, a vélemények a Twitteren és az [origo] címlapján is megjelentek. Az egy óra során összesen 1017 komment jelent meg a hírportálon, amely három és fél másodpercenként egy beírásnak felel meg.

Az [origo] hírportál a 2010-es választási kampány legjelentősebb politikusi beszédeinek mindegyikét a Virgo Taps/Fütty alkalmazásával közvetíti majd az interneten, a fontosabb politikai szereplők és bejutásra esélyes pártok mindegyikének fontos eseményeit ilyen módon tervezi közvetíteni. A két cég a sikeres tesztadás utáni hetekben a tapasztaltak alapján fejleszti tovább az alkalmazást.

A Virgo Systems fejlesztésében készült Taps/Fütty-alkalmazást és a Twitter-csatornát is bárki beágyazhatta saját weboldalába egy-egy kód beillesztésével, ahogyan azt sokan ? köztük elsősorban politikai bloggerek, de akár más portálok is ? megtették.

Az Origo Zrt. Magyarország meghatározó interaktív és multiplatform tartalomszolgáltatója a látogatottság és a hirdetési bevételek tekintetében egyaránt. Piacvezető portfóliójába tartozik a többi között az [origo] hírportál, a [freemail] levelezőrendszer, az iWiW közösségi portál, az OK.hu kereső és a Videa videomegosztó. Az Origo Zrt. a Magyar Telekom Csoport tagja.

Szóljon hozzá!