ZETApress

hírportál

Jól teljesít Kajla

Kajla útlevélTöbb mint ötvenezer gyerek utazott már ingyen a Hol, vagy Kajla? program segítségével. A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által kezdeményezett, gyermekeknek szóló kampánya csak három és fél hete indult, de máris óriási érdeklődés és siker övezi ? tudatta Farkas Zsolt.

A Hol vagy, Kajla? program célja, hogy támogassa a gyermekes családok nyaralását és segítse a gyerekeket az ország természeti, kulturális, valamint történelmi értékeinek megismerésében. Az előzmények idekattintva olvashatók.

A kampány keretében konkrét támogatást is kapnak a családok az utazásokhoz a stratégiai és együttműködő partnereken keresztül. Ezek a kedvezmények közel kétmillió magyar embert érintenek, hiszen az alsós gyermekek díjmentesen-, a család többi tagja pedig különböző kedvezményekkel utazhat. A MÁV és a GYSEV összes járatán a kampány indulása óta 47.078 utazás történt a díjmentes Kajla jegyekkel. Az utazások száma hétről hétre nő: az első héten 14.953, a másodikon 15.293, a harmadik héten pedig 16.832 utazás történt. A MAHART és BAHART járatain július eleje óta 3100 ember utazott Kajla jeggyel.

Az országjáráshoz az úgynevezett Kajla Útlevél nyújt segítséget, amely egy pecsétgyűjtő kiskönyv és közel 400 ezer gyermek kapta meg bizonyítványosztáskor. Ebbe gyűjthetik nyári utazásaik során a gyermekek azokat a bélyegzőket, melyeket több száz magyarországi látnivaló helyszínén tudnak beszerezni. A projektről bővebb információt weboldalukon találhatunk.

Szóljon hozzá!