ZETApress

hírportál

Tisztavatás faültetéssel

Vasutas tiszteket avattak ma délelőtt a 69. Vasutasnapon. A MÁV Zrt. Baross Gábor Oktatási Központ 248 végzős hallgatója tett esküt a Tatai utcai Vasút-történeti Parkban, ahová különvonatok vitték az ünneplő családtagokat és sajtómunkásokat a Nyugati pályaudvarról. Mint tavaly megírtuk, 2018-ban 213 új tisztet avattak.

Tóth Péter, az ITM közlekedésért felelős helyettes államtitkára az ünnepélyes tisztavatón a vasutas tiszteket köszöntve hangsúlyozta, a magyar vasútnak van jövője, az ágazat képes erősíteni helyét a közösségi közlekedésben, áruszállításban, és visszaszerezheti a közmegbecsülését. A MÁV 2010 óta fejlődési pályán van, a végrehajtott fejlesztések bizonyítják, hogy a vállalatcsoport jó úton jár, az előrelépéshez szükség van az elődöktől kapott értékekre, ezek jelentik a szilárd alapot, amelyre lehet építeni. ? Legyenek büszkék az örökségre, amelyet az elmúlt korok vasutasaitól kaptak, és ápolják tovább a közös hagyományokat! ? jelentette ki az ITM helyettes államtitkára.

Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója köszöntőjében kérte az új vasutas tiszteket, hogy dolgozzanak együtt a vasúttársaság megújításáért. A legjobb eredményt elért tisztek szalagot kötöttek a Baross Gábor Oktatási Központ zászlajára, hagyományteremtő céllal pedig a végzős hallgatók tegnap fát ültettek a Vasút-történeti Parkban a fenntartható fejlődés és a vasút környezetbarát jellege közti kapcsolatot szimbolizálva.

Szóljon hozzá!