ZETApress

hírportál

Diáktábor a somogyi erdőkben

SEFAG ZrtAlsós diákoknak szervezett nyári tábort a somogyi erdők legizgalmasabb helyein a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. A cél a természet megszerettetése mellett a hagyományteremtés volt ? tudatták sajtósaik.

Első ízben szervezett nyári tábort alsó tagozatos gyerekeknek a somogyi állami erdőket kezelő SEFAG Zrt. Az egyhetes program során a megye számos természeti értékét ismerhették meg testközelből. Utazhattak a Boronka-mellék védett erdejében kanyargó Mesztegnyői Erdei Vasúton, kirándultak a változatos fafajok mellett sokféle gombának és madárnak is otthont adó Gyertyánosi Parkerdőben és megismerhettek számos gyógynövényt és a belőlük készített teákat és krémeket a szennai skanzenben. A vetélkedőkkel is színesített programból a Zselici Csillagpark és a kaposvári Erdők Háza Látogatóközpont sem hiányozhatott.

? Az alsósok a legkíváncsibb, az új ismeretekre leginkább fogékony korosztály, ezért nagyon hálás feladat ilyen élménygazdag programokat szervezni a részükre. Gyorsan és élvezettel sajátítanak el új dolgokat és eközben megszeretik, egyúttal megtanulják védeni az erdőt és a természetet ? beszélt a programról Éder Lilla, a tábor vezetője. Élményekben pedig nem volt hiány: a gyerekek testközelből láthattak óriáskígyót, meteoritkőzeteket, megtekinthették távcsővel a Napot, és kipróbálhatták a tradicionális magyar harcművészetnek tartott barantát.

A SEFAG Zrt.-nél a természetismereti programok nem csak a nyári táborokra korlátozódnak. A Sziágyi Erdészeti Erdei Iskolában tavasztól őszig szinte egymást váltják az iskolás csoportok és az Erdők Háza népszerűsége is növekszik. Ősztől az erdőgazdaság egy új kezdeményezéssel, a Pedagógus Klubbal szeretné a tanárokat arra ösztönözni, hogy minél több természetismereti anyagot építsenek be az óráikba. A SEFAG Zrt. sokoldalú segítséget nyújt ehhez erdei programokkal, élménypedagógiai foglalkozásokkal és kihelyezett tanórákkal. Jövő nyáron az erdőfelfedező tábor is folytatódik természetesen.

A SEFAG Zrt. Somogy megye állami tulajdonú erdőterületeinek, mintegy 80 ezer hektárnak a kezelője. A változatos adottságokkal rendelkező területen vadgazdálkodással, fakitermeléssel és erdőműveléssel, az erdők gondozásával és megújításával foglalkozik. Nyolc erdészete és a Csurgói Faipari Üzem mellett jelentős turisztikai infrastruktúrával is rendelkezik. A SEFAG Zrt. üzemelteti a háromcsillagos Kardosfa Hotelt, a Zselici Csillagparkot, a Mesztegnyői Állami Erdei Vasutat, a Sziágyi Erdei Iskolát és a kaposvári Erdők Háza Látogatóközpontot.

Szóljon hozzá!