ZETApress

hírportál

Megvan az idei nyár új slágere!

Hatalmas érdeklődés mellett mutatkozott be a Westend City Center tetején az új budapesti közösségi közlekedési eszköz. Még el sem indult, de már ma is rengetegen ki akarták próbálni. Hamarosan a fővárosi utakon lesz az új, 100%-ban magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező, közösségi elektromos robogó-megosztó rendszer.

Ma mutatta be a flotta járműveit az Ogreco Kft. Olcsó, környezetbarát és menő az új robogó! Az Uber eltűnésével, a Bubi, Blinkee, GreenGo népszerűségének növekedésével alapjaiban változott meg Budapesti közlekedés szerkezete. Mától pedig egy újabb lehetőség áll azok rendelkezésére, akik valamilyen okból nem tudnak vagy akarnak saját gépjárművet fenntartani, ódzkodnak a tömegközlekedéstől, vagy csak egyszerűen és gyorsan olyan ügyet kell intézniük, amihez kényelmes, egyszerű, mobiltelefonról kezelhető közlekedési megoldást keresnek.

Az új közösségi elektromos robogó-megosztó rendszer arra az általános problémára reagál, hogy a fővárosi közlekedés szinte elviselhetetlen ? egy munkanap alatt akár egy órát is lehet vesztegetni a fővárosban azzal, hogy az egyik helyről a másikba szeretnénk eljutni. Ez azonban, ahogy az alábbi példa is mutatja, többé nem lesz probléma az ogre mobilok használók számára!

A környezettudatos és fiatalos vállalkozás most 100 elektromos robogóval indul, és a terveik szerint hamarosan dinamikusan növekedni fogja majd flottája nagyságát. A kulcs-nélküli közösségi elektromos robogó-megosztó rendszer ? ahogy a hasonló megoldások ? mobilalkalmazáson keresztül lesz kezelhető. A felhasználók a regisztrációt követően az applikáció térképének segítségével tudják kiválasztani és kezelni a hozzájuk legközelebb eső szabad járművet, amelyekkel egyszerű és könnyű felvétel után azonnal, és minden várakozás nélkül megkezdhetik a személyre szabott és azonnali használatot, majd a hét bármely napján, a nap 24 órájában használhatják azt, minden további bürokratikus vagy szerződéses ügyintézés nélkül. Bárki egyszerűen csatlakozhat a szolgáltatáshoz. Ehhez három egyszerű lépést kell majd csak a jövőben megtenni: Letölteni és telepíteni az alkalmazást bármelyik webstore-ból (App Store; Android Play) és elvégezni az online regisztrációt.

Mit kell tudni a nemzetközi piacról?

2017-18-ban 39 új robogómegosztó szolgáltatás indult, 2018 őszén összesen már 85 darab ilyen szolgáltatás üzemelt a világon. Ebben az időszakban 25 ezer új robogót helyeztek üzembe a szolgáltatók. Ebben az időszakban a lengyel és a spanyol piac nőtt a leginkább (1151% és 498% növekedés). Világszerte közel kétmillió regisztrált felhasználó van az ilyen típusú közösségi közlekedési rendszerekben. Kifejezetten európai központú szolgáltatás: az ilyen jellegű szolgáltatások 84%-a az EU-ban van.

Az ogre&co árazása üde színfolt a hazai piacon: míg mások percdíjjal működnek, addig az ogremobilok használatát perc + km alapon számolja el a szolgáltató, így a kevésbé rutinos, lassabb felhasználók számára is kedvező lehet ez az ajánlat. Az új közösségi közlekedési eszköz árazása: nincs havi díj, egy perc 20 forint + megtett kilométerenként 79 forint, 10 forint/perc parkolási díj, maximum fizetendő összeg egy napra: 7500 forint. Az új közlekedési eszköz elsősorban a belvárosi közlekedésben életét szeretné könnyebbé tenni. Az elindulási szolgáltatási terület is ennek megfelelően került kialakításra.

A motor műszaki tulajdonságai

A végsebesség 43 km/óra (tudatosan korlátoztuk a megengedett legnagyobb sebességről (45 km/óráról), mert a több mint tízezer levezetett km tapasztalat azt mutatja, hogy a közlekedési lámpa rendszer Budapesten a 40 km/órára van hangolva (kevesebb lesz így a lámpánál várakozás). Kb. 45 km a hatótáv, de nyugodtan lehet vele hosszabb távokat is menni. 80 kg az önsúly, ami azt jelenti, hogy teljes sebességről könnyebb vele megállni egy váratlan helyzet esetén. Széles abroncsok (budapesti utakkal kompatibilis, repedés, kátyú jóval kevésbé jelent akadályt). Parkolási asszisztens segíti a motor manőverezését tolatás közben.

Szóljon hozzá!