ZETApress

hírportál

Megint nyert Karácsony

Karácsony az ellenzéki kihívóKarácsony Gergely, az MSZP?Párbeszéd politikusa nyerte az ellenzéki főpolgármester-jelölti előválasztás 2. fordulóját ? jelentette be Magyar György, a Civil Választási Bizottság elnöke ma esti budapesti sajtótájékoztatóján. Az 1. forduló február 3-ai eredményéről idekattintva olvashatunk.

A június 20-án csütörtöktől ma délig tartó előválasztáson Karácsony Gergely 33.355 (49%) szavazatot szerzett. A DK támogatásával függetlenként induló Kálmán Olga 25.093 (34%) vokssal lett a második, míg a 3. helyen Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum politikusa végzett 9792 (14%) szavazattal. Az előválasztáson 68.240 fővárosi választó adott le érvényes szavazatot személyesen vagy online. A bejelentésre a győztes mellett csak a 3. helyezett érkezett meg, míg a hölgyversenyzőt Gréczy Zsolt, a DK szóvivője képviselte.

Mivel egy januári pártalku értelmében a DK is az MSZP?Párbeszéd jelöltjét támogatta volna a 2. fordulóban, így az EP-választás után ringbe küldött Kálmán nélkül a Karácsony ? Kerpel-Fronius arány most könnyen 86%:14% lehetne. A DK-jelölt indításával Gyurcsánynak sikerült megmentenie a Momentumot egy nagyarányú vereségtől.

Szóljon hozzá!